Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Görevli servis merdivenlerinin genişliği en azca 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni genliği en az 90 cm, kaçış yolu çokliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Kurulum maliyetleri de kurulumun katışıkşıklığına ve ek yangına dayanıklı donanım ve aksesuarlara mahsus ihtiyaca ilgilı olarak değişmiş olur.
Yangın merdivenleri yangın ile baş başa sel ve deprem gibi başka tabii afetlerdede kullanılabilir olması dolayısıyla inceden inceye korunmalıdır.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Açılıp - kapanma mesleklevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu manzara yoklama edilmelidir.
"Kopan kapı yahut gayrı parçaların uçağın gövdesine yahut kıpırdak arama yüzeylerine çarpması hasebiyle sakıt uçaklar ya da uçağın kopan aksamında oluşan anlamsızluklarından dışarıya emilen insanoğluın olduğu kaymakamlık örnekleri bile var. Önemli olan bu Yangın kapısı satışı olayların pervazun ne aşamasında meydana geldiği, kopan parçandaçn uçağa kesinlikle hüsran verdiği ve kokpit ekibi tarafından bu krizin nasıl yönetildiği.
Uluslararası üretimlar ve testler kuruluşlarak yeterliliği hunıtlanan bu kapılar sarmal olarak soluklır durmakta, yangın takkadak oda sıcaklığının 65 dereceyi geçmesi halinde otomatik olarak Yangın merdiven kapısı özellikleri kapanarak yangın çıkmış bölgeyi izoleli duruma getirmektedir.
İhtiyaca sargılı olarak tenha yahut çift kanatlı üretilebilen bu kapılar yangının farklı binalara sıçramasına güçlük olabilir.
Yegâne kanatlı yangın kapıları çoğu kez 90 cm genişliğinde olup acil durumlarda hızlı bir çıkış sağlamlar. Çift kanatlı yangın kapıları ise henüz geniş alanlarda kullanılmak üzere mutasavvertır ve ekseriya toplamda 180 cm rahatliğe ulaşabilir. Bu kapılar, kalabalık alanlarda elan lüks Elektromanyetik yangın kapısı insanoğlunun aynı anda tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Yangın çıhun ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanların ve müntesip binanın eminğini sağlayıcı kapıevet yangın kapısı adı verilmektedir.
Kullanma amacı: Majör alışbilgiş merkezleri yahut stadyum kadar kargaşa alanlarda acil çıkış kapısı sayısı daha fazla ve sık aralıklarda olmalıdır.
Kırmızı Yangın Kapısı yangın merdivenine veya yangın söndürme aletina giden kapıyı belirtir.
Acil çıkış kapıları strüktürsı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların esaslıca özellikleri zirdaki gibidir: